Marknadens bästa
hyreslösningar

Vanliga frågor och svar

 • Vad ingår i en hyra?
  - I en hyra från AG Trailer AB ingår egentligen det mesta.
  Skatter, underhåll, service och besiktningskostnader.
  Däckslitage och normalt slitage av fordonet är även det inkluderat.

 • Vad ingår inte i min hyreskostnad?
  - Det som ligger utanför hyreskostnaden är skador på däck och fordon som faller utanför normalt slitage samt att försäkring inte ingår som standard.

 • Ingår inte försäkring i hyreskostnaden?
  -
  Att försäkringen inte ingår har att göra med att de flesta idag har en flytande trailerförsäkring som även täcker det som du har kopplat bakom bilen. Att vi då även skall ta betalt för ytterligare en försäkring och på så vis betala dubbelt till ett försäkringsbolag gynnar inte oss som leverantör och definitivt inte dig som kund.

 • Vilka fordonstyper har ni i flottan?
  - I vår omfattande hyresflotta finner du inte bara standardfordon som skåp och gardintrailers, skåpsläp och containerchassin, linkar, dollys och flaktrailers och mycket mer.
  Vi har även korttidsuthyrning av jumbotrailers, jumbotrombon trailer med 6 meters utskjut och en hel del annat som man nära nog kan klassa som en specialtrailer.

 • Kan jag hyra en låglastande, avbröstningsbar maskintrailer över helgen?
  - Tyvärr kan vi inte ha hela vår bredd av fordonstyper i vår hyresflotta. En stor del av de fordon vi lagerför och säljer är av sådan art att kalkylerna för att korttidshyra dessa specialtrailers inte går ihop sig ekonomiskt för vare sig dig som kund eller oss som leverantör.
 • Men jag kan hyra ett fordon över ett par dagar?
  - Javisst, de flesta av våra fordon är möjliga att korttidshyra.

 • Vad är skillnaden på korttidshyra och långtidshyra?
  -En korttidshyra är i sin enklaste form en tillsvidare-hyra. Du hämtar fordonet och har det tills du returnerar det helt enkelt.
  Det kan röra sig om 2 dygn eller 2 månader eller ibland ännu längre.

  En långtidshyra är tidsbunden med en löptid som överstiger 6 månader.
  Du förbinder dig till att hyra fordonet under en fastlagd tidsperiod och returnerar fordonet efter tidsperiodens slut.
  En långtidshyra är oftast billigare räknat per dygn än en korttidshyra men eftersom den är fastlagd till en specifik hyresperiod blir du därigenom bunden till den hyrestiden.

 • Har ni en skåptrailer med öppningsbar sida tillgänglig om 5 månader?
  - Det är en fråga som vi tyvärr inte alltid kan svara på just vid fråge tillfället. De flesta av våra fordon är ute och rullar på korttidshyror och dessa fordon vet vi inte med säkerhet när vi har tillgängliga igen.
  Men med det sagt så har vi ofta fordon i order som kan passa med ett sådant upplägg, så hör av dig till oss så kikar vi på vilka möjligheter som finns just idag!

 • Så hur mycket framförhållning behöver jag ha?
  - Det är olika. Gäller det en långtidshyra så kan det ibland vara så att vi beställer nya fordon till just din bokning. Där kan det handla om månader. Korttidshyra kan vi generellt reservera upp till 14 dagar innan hyresdatum.

Våra leverantörer

Åk till toppen